Messi, Lahm og … Sidwell? Hvor mye koster Pelé’s New York Cosmos i dag?

Hvor mye koster det å samle et tilsvarende lag i dag?

Om $ 175m.

Det er bunnlinjen i et grovt anslag som tar rosteren til 1977 Cosmos, som inkluderte Pelé for siste gang og vant den første av lagets fire NASL-mesterskap på seks år, og konverterte spillerne til moderne ekvivalenter.

Store europeiske klubber har bygget opp til det nivået i generasjoner. Kosmos gjorde det i en treårig spree som ikke sannsynligvis vil bli duplisert i en tid med astronomiske overføringsgebyr og klubbledere som forsøker å unngå å se boblens utbrudd – som det Betclic gjorde for kosmos og NASL selv i midt- 80.Den dype uroen til NASL: mørke tider for amerikansk fotballs vilt barn Les mer

Kosmos ble ikke bygget helt fra bunnen av. Teamet konkurrerte først i 1971 og vant en ligatittel i 1972.Men de var ikke gode, selv etter de lave standardene i 1974 – hadde NASL brukt et tradisjonelt poengsystem og et forfremmelses- / nedleggingssystem, kan New York ha hatt andre divisjon fotball i 1975. Kosmos signerte Pele. De la til noen få mer moderat dyre spillere i 1975 og 1976, da banket banken igjen for å signere kapteinene til de to siste verdensmesterskapene – Carlos Alberto og Franz Beckenbauer.

Slik fungerer analysen: For hver spiller på lagets 1977-roster kom vi opp med en moderne analog. For eksempel: for Carlos Alberto, forsvarsstjernen til verdensmesterskapene i 1970, erstatter spansk forsvarer Sergio Ramos. Da sjekket vi dagens estimators verdi på transfermarkt.com.

To spillere var ikke enkle å klassifisere.Den åpenbare analogen til Pele, en global megastar og en av de beste spillerne til enhver tid, er Lionel Messi. Men Messi er 29 i dag. Pele ble signert med kosmos i alder 34 år. Han var ikke lenger i sin beste, men kosmos hadde absolutt å bruke mye for å få ham i 1975, og det er ingen tvil om at et lag måtte bruke mye til å lande Messi om fem år . David Beckham, den største kjendisen til å spille i USA i Major League Soccer-epoken, var like forbi sin speltopp og krevde fortsatt en kompleks avtale som inkluderte et alternativ for klubbenes eierskap etter at han ble pensjonert. Fortsatt, kutte Messis nåværende estimerte verdi på € 120m på halvparten, på € 60m eller $ 64,2m, virker rettferdig.40 år på: hvordan New York Cosmos lokket Pelé til en fotballødeland. Les mer

Beckenbauer var kapteinen og defensiv leder av de regerende verdensmesterskapene.Tilfeldigvis er Tyskland regjerende VM-mestere i dag, og kaptein Philipp Lahm er en defensiv spiller i hans tidlige 30-årene, som Beckenbauer da han kom til Cosmos. Men Lahms børsnoterte verdi på € 13m er ikke nok for en revolusjonerende spiller som Beckenbauer. Dobbel det til € 26m ($ 27.82m). For resten av Cosmos-roster så vi etter dagens spillere av omtrent samme alder og erfaring, helst den samme nasjonaliteten. Giorgio Chinaglia var en frodig, men uregelmessig italiensk fremover – kanskje som Mario Balotelli? Bobby Smith var en amerikansk forsvarsspiller og solid amerikansk league-spiller, som Matt Besler.Tony Field var ikke en stjerne i England, men skinnet i USA, som New York Red Bulls scoring machine Bradley Wright-Phillips.

Så gjorde vi to separate beregninger.

legger opp den estimerte verdien av spillerne som ble med i Cosmos i 1975-1977 og ble værende til 1977. Det eliminerer den amerikanske målvakten Bob Rigby (bare 1976), aldrende Uruguayas forsvarer Omar Caetano (bare 1975) og noen andre. Anta at Cosmos på dette hypotetiske markedet klarte å selge disse spillerne og få tilbake de fleste av Betclic Hungary pengene sine. Eller kanskje de bare skrev det et eller annet sted dypt i bøkene til Warner Communications, lagets bedriftsledere.

Så spillerne talt fra 1975s signeringer er Pele, ung engelsk forsvarer Mike Dillon, Peruvian World Cup veteran Ramon Mifflin og Nelsi Morais, en brasiliansk begunstiget av Pele.Samlet verdi: $ 71.315.500. 1976-spillerne: Chinaglia, Field, Smith, Aston Villa utseende rekordinnehaver Charlie Aitken, engelsk yo-yo klubben reisefolk Terry Garbett og Keith Eddy, og fortabte keeper Shep Messing. Samlet verdi: $ 15.247.500. 1977-mannskapet var dyrt: Carlos Alberto, Beckenbauer, tyrkisk målvakt Erol Yasin, lite kjent, men produktiv jugoslavisk angriper Vito Dimitrijevic, engelsk scoring prospekt Steve Hunt, Sørafrikansk stor Jomo Sono, langvarig Santos forsvarer Rildo, midtkarrieren Jugoslavian Jadranko Topic og en kvartett med nordamerikanske prospekter: Bob Iarusci, Gary Etherington, Bruce Twamley og Paul Hunter. Total verdi: $ 91.485.000.

Samlet total: $ 178.048.000.

Det er det første tiltaket.Den andre tar bare verdien av Cosmos ‘topp 18 spillere fra 1977, noe som gir oss en sammenligningsgrunnlag til TransferMarkts mest verdifulle klubber i dag. Så vi trekker bort de mindre verdifulle spillerne, men legger til den en signifikante holdover fra de gamle Cosmos-dagene – USAs forsvarer Werner Roth, en siste dag Geoff Cameron.

Total verdi av de 18 beste: 166.450.000 € eller $ 178,101,500.

Det er fortsatt ingen steder i nærheten av de aller beste 18 Real Madrid-verdiene (739 millioner euro), Barcelona (734 millioner euro), de to Manchester klubber (487 millioner euro hver) eller andre klubber i topp 10. Men Det er mer enn ambisiøse europeiske klubber som Porto, Lyon, Monaco, Villarreal, Fenerbahce og Ajax.

Og det er sikkert mer enn noen klubb utenfor den globale topp 10 vil kunne tilbringe i en massiv spree når som helst snart .