Brendan Rodgers: ‘Trophies er strålende, men det er et konstant behov for å forbedre’

Celtic spillerne hadde rett til å nyte sin helgfest på grunnlag av at det ikke forekommer sjanse for utvidede feiringer. Ikke før hadde Celtic gjort historien ved å bli førstegruppe for å hevde at Scottish-trebles var tilbake, men deres leder, Brendan Rodgers, snakket om et behov for forbedring.

Motherwell ble sett av 2-0 i lørdagens Scottish Cup-finalen med Callum McGregor og Olivier Ntcham som scorer målene. Midt i jubile scener så Rodgers til neste sesong. “Jeg må presse enda vanskeligere nå neste år i forhold til å utvikle spillerne her først og fremst,” sa Celtics leder. “Og deretter ta inn spillere som kan gjøre en forskjell.Det er et konstant behov for å forbedre. Calum McGregor mål hjelper Celtic til å vinne Scottish Cup-finalen over Motherwell Les mer

“Vi har en virkelig ung gruppe som forbedrer og utvikler, men for å gjøre en forskjell på det nivået trenger større kvalitet. Vi må investere og forbedre. Men virkeligheten er at vi ikke kan bruke formuer fordi det ikke er masse penger der for å gjøre det. “Rodgers la til:” Trophiene er alltid strålende, de er der i skapet, men for meg Det har alltid vært å se spillere forbedre seg. Det er det min styrke er, tror jeg. Så å se enkeltpersoner bli bedre, noe som forhåpentligvis gjør laget bedre og bør samle mesteparten av tiden med å vinne – det er den største tingen.

“Jeg tror det vi har fått fra i år er det når du ikke er alltid på ditt beste kan du fortsatt vinne.Det er viktig. Vi hadde 61 spill, det er mye trening og forberedelse og store spill mentalitet. Spillerne kommer ut av dette selvsikkerhet. De vil få litt lengre hvile denne gangen også. Som en leder må jeg presse dem vanskeligere. “Som om å sikkerhetskopiere hans ord, møtte Rodgers med representanter for Odsonne Édouard søndag da Celtic ser ut til å signere angriperen fra Paris Saint-Germain. Édouard har lånt på Celtic denne sesongen, men savnet koppens finale på grunn av en hamstringskade.

Riktignok nekter Rodgers å sitere europeisk fotball som en prioritet, til tross for gjentakende innenlands suksess. Den tidligere Liverpool-lederen fortsetter å fokusere på hvorfor Celtic ikke kan gi meningsfylt innløp i Champions League eller Europa League, i motsetning til hvorfor de kan.Under Neil Lennon slo Celtic Barcelona og gjorde Champions League sist 16. Klubbens balanse er sterkere enn noensinne.

Uten å være defeatist vil det alltid være veldig, veldig vanskelig for oss, “sa Rodgers. . “Den første utfordringen er å kvalifisere og vi har ekstra spill [å gjøre det]. Det avhenger av hvilken suksess i Europa er. Hva er suksess i Europa for en skotsk klubb? “Celtic 2-0 Motherwell: 2018 Scottish Cup final – som det skjedde Les mer

Steven Gerrards ankomst til Rangers har spiked interesse, men Rodgers var villig til å snakke opp skala av den rivaliteten på slutten av en slik vellykket innenlands sesong.Gerrard sparket en advarsel til Celtic i forrige uke ved å insistere Rodgers og hans spillere har “hatt det sin egen vei for lenge”, men deres var ikke offentlig motslag.

“Det er ikke en samtale,” Rodgers insisterte. “Snakk om Aberdeen. Aberdeen var andre. Derek McInnes har gjort en strålende jobb. Snakk om dem. ”

Som tilhenger av sin egen klubb fortsetter Rodgers å frelse seg i oppfyllelsen av en drøm.Han innrømmer at han ikke kunne ha vurdert et så imponerende suksessnivå på suksessive skotske sesonger. “Du kan aldri forestille deg at det kan gå så godt som det har,” sa 45-åringen. “Fra den første dagen jeg gikk inn i klubben, har det vært fantastisk.

” Det er alltid komplisert, det er aldri så enkelt som det ser ut når du vinner, mye går på bak scenene, mye av arbeidet, det strålende personalet og klubben har virkelig støttet meg i min tid her, strategisk. Alle interessene er justert på klubben, og det gjør at jeg kan jobbe i selvtillit. Men å tro at vi skulle stå her to år senere, etter å ha opprettet historie. Nei, jeg vil lyve hvis jeg sa at jeg trodde det. “