Newcastle på opp etter Jonjo Shelveys første mål synker Brighton

Newcastle flyttet opp til fjerde i Championship med en 2-0-seier som brakte slutt på Brightons seks måneders ubeseirede runde i ligaen.Seagullene hadde ikke gått tapt i Championship, med unntak av May’s play-offs, siden februar, men kunne ikke hindre Magpies fra å gjøre det tre seire på rad etter å ha startet kampanjen med to nederlag.

Newcastle kaptein Jamaal Lascelles satte Rafael Benítez foran foran etter 15 minutter med en kraftig header før Jonjo Shelvey lagde den avgjørende andre i det 64. minutt med en sublime frispark. Fotball League dine tanker: Terriers beholder bly når Fulham snap i hælene sine Les mer

Shelveys første mål for Newcastle siden hans 10 millioner pund fra Swansea i januar fulgte den avskjedingen, og etter at Brighton sloss, men til ingen nytte.

På en dag da det ble bekreftet, er Newcastle nært å legge til antenne styrke til truppen ved å flytte til Ips som er Daryl Murphy, det var tilfeldig at det var en header som satte dem foran.Det var ikke fra den ensomme anklageren Ayoze Pérez, bedt om å lede linjen i fravær av Aleksandar Mitrovic og Dwight Gayle, men den usannsynlige kilden til centerback Lascelles, som steg rett innenfor 18-yard-boksen for å drive en strålende topp i David Stockdale høyre stolpe etter å ha møtt den fine frisparkleveransen av Matt Ritchie. Brighton, med åtte poeng fra fire kamper tidligere i sesongen, så sulten ut til å imponere, men støynivåene var blitt løftet og Newcastle likte resten av halvparten.Manchester Uniteds Marcus Rashford-kraner i siste gisp-vinneren på Hull Les mer

Yoan Gouffran scoret nesten en målmand ni minutter senere.Et trekk som startet i høyre-bakposisjonen, hvor Vurnon Anita gjorde en takling, endte med en blærende 30-hulls kjøretur fra Gouffran som krasjet av tverrfeltet.

Newcastle så seg trygg i besittelse, men måtte fremdeles vær forsiktig med en Brighton-side som viser glimt av hvorfor de har vært så vanskelig å slå så lenge.

Sekunder før Baldocks sending av, så mågetes måker nesten.Anthony Knockaert, gjenstand for et mislykket bud fra Newcastle om sommeren, kuttet inn og slo baren fra 12 meter. Men Brightons oppgave ble gjort vanskeligere da Baldock, allerede varslet for et feil på Pérez, ankom sent for å tørke ut keeper Matz Sels etter at han ryddet hans linjer, og det var nok til å tjene ham en andre gul. Nine minutter senere ble ledelsen doblet da Mohamed Diamé ble brakt ned av Steve Sidwell 25 meter fra mål . Shelvey, tilbake i siden under Benítez, krøllet et fint frispark over veggen og inne i Stockdals øverste venstre hjørne.

Shelvey hadde nesten også et sekund, men hans lave streik bestemt for nederste hjørne var slått seg bak da Brighton kjempet for å finne en måte å lage et spill av.