Medkaptein Owen Farrell hjelper deg med å navigere England gjennom hakkete farvann

Det ville være tøft på de iøynefallende prestasjonene til Kyle Sinckler og Sam Underhill fra benken, kanskje også på bestrebelsen fra Maro Itoje og Courtney Lawes, for å si at Farrell svingte kampen til Englands favør enhånds men den største faktoren var uten tvil introduksjonen hans og den blodsinnsatte han brakte. Han kom på ved halvtid – det er lett å forestille seg at Jones hadde lite å si i saken – og ga øyeblikkelig England hensikt.Joe Cokanasiga scorer debutforsøk å hjelpe skåne Englands rødmer mot Japan Les mer

Han var spissy og ble snakket med Energybet dommeren, Paul Williams, for for mye klagende, men han ga et roralt lagretning og styrte spillet bort fra Japan.

“Han er en veldig innflytelsesrik spiller for oss,” sa Jones. “Han er en kraftfull karakter og personlighet.Vi må bygge mer lederskap rundt ham. ”

Han tar ikke feil, for selv om dette skulle være en stresstest på Englands stort sett andresnor-side, var det tider i første omgang de nesten knakk i to. For den andre uken som kjørte var det et lag på Twickenham lettet over å gå inn ved halvtid 15-10 ned, og mens du må kreditere England for å ha scoret 25 ubesvarte poeng i andre omgang, ville du ikke gi dem mye mer enn bestått.

Her var en mulighet for noen frynsespillere til å tvinge seg inn i Jones tenkning for verdensmesterskapet, men om noe mer spilte seg ut av strid.Mark Wilson vokste inn i spillet, men tre straffer mot ham i løpet av de første 10 minuttene var kanskje en påminnelse om at han fremdeles er en relativt nybegynner på dette nivået, og gjennom Energybet første omgang ble det tydelig at England fremdeles ikke klarer å tilpasse seg hoven, for å tenk på føttene.

England-ledelsen hadde gjentatte ganger om igjen hvor ofte Japan sparker, men deres engasjement for å holde ballen i hånden var prisverdig. To ganger fra omstart, i stedet for å kjøre det opp, jobbet Japan ballen fra høyre til venstre, helt til Kenki Fukuoka og gjorde betydelig grunn.

Japans rygg har herlige håndteringsevner, men spillplanen var enkel: hold ballen beveger seg. Akkurat som tilfellet var mot Skottland under Six Nations forrige sesong, kunne ikke England klare seg.En slik manglende evne til å bremse den japanske ballen stilte bare spørsmål ved beslutningen om å sette Sam Underhill på benken.

På dette stadiet, 10 måneder fra verdensmesterskapet, er det vanskelig å se hvordan Underhill eller Tom Curry vil ikke være Englands start nr. 7. Mellom dem har de ni starter, så sikkert dette var en mulighet som ble savnet å legge til det, og Underhill gjorde en betydelig forskjell etter introduksjonen før 50 minutter.

treghet som befant England er neppe overraskende. Det var Lord Mayor’s show forrige helg og England begynte som sådan, ikke i stand til å nå intensiteten de startet mot All Blacks. Mot Sør-Afrika begynte de også sakte, men virket galvaniserte av et gult kort, og kom gjennom den 10-minutters perioden 3-0 til det gode.Mot Japan, med den bemerkelsesverdige Michael Leitch i forkant, sendte England imidlertid to forsøk mens Jamie George var i søpla.

Dylan Hartley kunne høres som ber hans side om å bli Energybet “welcome bonus” disiplinert da han kom på under den perioden, men straffetellingen på 7-1 ved halvtid antydet at lagkameratene hans ikke hørte på. Statistikk forteller ikke alltid hele historien, men Japan hadde 69% territorium i første halvdel og 77% besittelse og burde egentlig vært foran med mer.

Det hadde startet så bra for England med Danny Cares forsøk og den gigantiske vingen Joe Cokanasiga involvert i oppbyggingen av debuten.Vingens pasientprestasjoner kan bli kritt som en positiv – han fikk ikke en enorm mengde ball, men noen få bulldoser løp etterlatt et avtrykk på noen få takkere og han ble belønnet med et forsøk sent.

Den andre omgangen, det må sies, var en ettertrykkelig respons – “Vi spilte som England,” var Jones ‘pithy-vurdering, og avslørte at han holdt teamtalen sin på halvtid enkel: “Vi trengte mer innsats, vi trengte å sitte fast til slutt.

Til slutt viste kraften til Englands disposisjon en viktig rolle, ledet av Farrell, men den største leksjonen Jones vil ha lært av denne kampen er at hans side fortsatt sliter med å tilpasse seg på banen. Mer retning er nødvendig fordi Farrell ikke kan gjøre det helt alene.