Adam Johnson levde et liv som mange ville misunne

“Neste gang du trenger å være i baksetene.” Hvordan miste alt du hadde – en fordel fra Adam Johnson
Sunderland administrerende direktør Margaret Byrne trakk seg på grunn av Adam Johnsons sak. Ilya Yashinin – om de andre konsekvensene av en skandale

Det er øyeblikkelig verdt å merke seg at dette materialet er veldig lite relatert til fotball som spill. Her har vi en sportslig historie, som demonstrerer hvordan en person er i stand til å trampe sitt eget liv uten god grunn. Adam Johnson levde et liv som mange ville misunne, men på et tidspunkt mislyktes bremsene.

Utvikling av arrangementer
2. mars 2015 – Johnson ble arrestert i sitt eget hus på grunn av mistenkt seksuell kontakt med en 15 år gammel skolejente. Sunderland fjerner spilleren fra treningsprosessen til resultatene av en politietterforskning. Johnsons familie tror ikke på Adams skyld og hevder å støtte ham.
18. mars – Sunderland hovedtrener Dick Advocaat returnerer Johnson til laget, og tre dager senere dukker fotballspilleren opp på banen i Premier League-kampen.
23. april – Fire punkter med seksuell påtale anlagt mot Johnson.

18. mai – idrettsutøverens advokat opplyser at klienten hans nekter å påberope seg skyldig på noen av punktene.
10. februar 2016 – Johnson påberoper seg skyldig i retten på to tellinger, inkludert faktum av et kyss med en mindreårig jente.
11. februar – Sunderland kunngjør offentlig oppsigelse av kontrakten med spilleren. Adidas gjør det samme.
2. mars – Jury fant Johnson skyldig. Adam lyser opp til 10 års fengsel.
4. mars – EA Sports sier at det vil fjerne Johnson fra alle versjoner av FIFA.

Hva startet det hele
I slutten av desember 2014 ble den 15 år gamle Sunderland-fanen venner med Adam Johnson på Facebook. Gutta utvekslet mobilnumre og fortsatte kommunikasjonen allerede på WhatsApp. Retten la frem fragmenter av korrespondanse.