Det kan ikke nektes at alt begynte med avgang av Cristiano Ronaldo

Når Santi Cazorla spøkelse fra nedrykkingssonen vurderer laget ditt flere ganger, er dette et signal om at ting kan bli bedre. “Real”, selv om han endret hovedtreneren, unnslippte ikke de problemene som hadde plaget ham siden begynnelsen av sesongen.

Det virket som grandet er fortsatt tilbake og vil komme opp med den tapte, men nei. “Real” er på den femte linjen, og den er skilt fra Barcelona med ti poeng. Forskjellen i mål – pluss tre, og hovedstadslaget scoret mindre enn middelboerne “Levante” og “Celta”. Enda verre er et av de mest attraktive lagene i verden ikke lenger i stand til å tiltrekke seg publikum: Som regel, i stedet for spennende konfrontasjoner og en overflod av hoder, må vi være tilfreds med et ganske svakt syn. Ja, jeg tør si det: “kremaktig” har blitt kjedelig.

Det kan ikke nektes at alt begynte med avgang av Cristiano Ronaldo. Å miste en av verdens beste fotballspillere, som gjorde 44 mål i 44 kamper i fjor, er vanskelig, men Real lot som om alt var fint og ikke engang prøvde å finne en erstatning. Klubben rystet heller ikke for noe grunn (vel, hvorfor trenger du Thibault Court i live Keilor Navas?), Eller delirious: hva er det verdt å kjøpe mediokre Mariano. Ett mål for 10 møter – dette er hans nivå.
For å gjøre saken verre, ga presidenten til Real Madrid, Florentino Perez, bort $ 69.5 millioner for en brasiliansk ungdom av Vinicius Junior, som kan være talentfull, men han spilte ikke for en slik prislapp. Alle ønsker en “ny Neymar”, men Junior er klart ikke verdt pengene ennå.

Vel, komposisjonen er kanskje ikke et problem. En flere mesterskapsliga kan ikke forvandle seg til middelmådighet, og mister en spiller. Det er fremdeles mange utestående spillere her: Marcelo, Varan, Carvajal, Tony Cross … selv den allernært skadede Gareth Bale og en blek kopi av Luka Modric, selv i fjor, kan hjelpe. “Real” må absolutt kjempe for andreplass.