Gazzaevs andre komme skjedde nøyaktig på tampen

En fysisk trener kom på hodet, som angivelig kjørte oss, og etter det ga Georges oss to fridager og dagen etter førte han oss til dyrehagen. På disse treningsleirene hadde vi en treningsøkt om dagen, dette er nå umulig å forestille seg! Vi byttet rolig til sivile klær, dro til byen og satt på restauranter. Gutta hadde tre eller fire kilo overvekt: med en slik freebie er det vanskelig å holde seg i form … ”

Hærlaget måtte ikke glede seg over “freebie”. Allerede sommeren 2004, for de utilfredsstillende resultatene, sa Giner farvel til Arthur Georges og utnevnte … Gazzaev til coaching bridge. Valery Georgievich begynner sin første treningsøkt i basen i Vatutinki med ordene: “Vel, har du hvilt her uten meg?”

Gazzaevs andre komme skjedde nøyaktig på tampen av kvalifiseringskampene til Champions League. Den berømte CSKA-kampanjen, som gikk ned i historien til all russisk fotball, startet i solfylte Baku, der den lokale Neftchi kjempet med hærlaget om en billett til Champions League. De røde og blå lærte fortidens leksjoner, så det ble ingen repetisjon av Vardar-historien. Selvsikker forbikjøring av Aserbajdsjanene og fulgt av skottene fra Glasgow Rangers, gikk russiske fotballspillere for første gang i nyere historie inn i gruppespillet i Champions League.

Rivaler fra hærlaget i gruppen inspirerte ærlig talt ikke til optimisme. CSKA, som ennå ikke snuset krutt i europeiske kamper, ble med i selskapet for Londons Chelsea, eieren av UEFA Cup Porto og legenden om den franske fotball PSG. De første rødblå kampene fikk fansen til å ta seg opp og ikke avskrive laget sitt på forhånd. Etter å ha tatt bort fra Portugal ett poeng, verdifullt ikke engang fra resultatets synspunkt, men fra psykologiens synspunkt, slo CSKA allerede trygt pariserne (2: 0). Det er bemerkelsesverdig at begge kampene endte for Igor Akinfeev med “brødsmuler”.

Dødelig for de røde og blå var ekvator for gruppespillet, da hærlaget fikk tre nederlag på rad.