Ved roret i det fornyede teamet

Hærens marsjkast fra CSKA. Rødblå gjør historien til russisk fotball

På 2000-tallet vil et annet stjernelag stige i den russiske fotballhorisonten, og belyse alle med knallrøde og blå farger. Sultende hærsoldater, som gikk gjennom kosede klær gjennom 90-tallet, i februar 2001, vil Evgeny Giner ta under sin vinge.

En initiativrik russisk forretningsmann vil ikke ta en lang start, men vil umiddelbart begynne på en “blodoverføring”, og gjøre et massivt kjøp. Den CSKA transferkampanjen vil begeistre den russiske fotballsumpen. Det er ingen spøk, sommeren 2001 og vinteren 2002 vil rødblå t-skjorter prøve seg på 20 nye spillere, hvorav mange vil gi et betydelig bidrag til hærens fremtidige seire: brødrene Berezutsky, Kirichenko, Gusev, ембemberis, Rakhimich.

Lag fra 2000-tallet som vi aldri vil glemme

Ved roret i det fornyede teamet vil stå den ambisiøse Valery Gazzaev. Hans CSKA fra den første konvokasjonen lignet en flokk med hester. Og Gud forby motstanderen å komme i veien for disse hestene – de vil tråkke, de vil ikke engang blinke. Ved å satse på “fysikk”, viste armélaget atletisk fotball uten et snev av “vegger og løp.” Giner vil kalle et slikt spill “kavaleri”, og Valery Georgievich selv, svarer på bebreidelser fra journalister, vil bare merke: “Det vakreste spillet er det som bringer resultatet.”

Hva-hva, og investeringene som er gjort i klubben, vil faktisk begynne å lønne seg med lynets hastighet. Allerede i mai 2002 godtok Gazzaevs avdelinger gratulasjoner med seieren over Zenit i finalen i den russiske cupen. Følelsene fra det første trofeet gikk så godt at i en glede, vil Andrei Solomatin, forfatteren av det vinnende målet, knekke håndtaket på krystallskålen. “I fjor, som en del av Loko, holdt jeg også i bekken og tilsynelatende løsnet håndtaket av den,” spøkefullt vil CSKA-forsvarer gå i oppfyllelse.